Borç Transfer Kredisi Yaparak Borçlarınızı Bir Bankada Toplayabilirsiniz

Borç transfer kredisi olarak da bilinen borç kapatma ve borç transfer kredisi kişilerin biriken borçlarının tamamını tek bankada birleştirme eylemidir. Resmi Gazete’de yayımlanmış olan BBDK düzenlemesinden sonra tüketicilerin borç yapılandırmaları için çeşitli imkanlar sağlanmıştır. Bu durumun en büyük avantajı borçların parça parça olmaması ve tek bankada toparlanabilmesidir.
Ödemelerde Kolaylık
Bu şekilde müşterilere de ödeme kolaylığı sağlanmaktadır. Tek bankada birleştirilen borçlar refinansman ve yapılandırma konusunda da avantajlıdır. Böylece daha fazla faiz işlemeden ve icra gibi bir riskle karşı karşıya kalmadan borç ödemesi yapmak mümkün hale gelmektedir. Avukat ile karşı karşoya gelme ve icraya düşme durumları yaşanmadan önce borç transfer kredisinden yararlanmakta fayda vardır. Kredi notu yüksek olan ve hala kredi kullanma imkanı olan kişiler bu durumdan faydalanabilirler.
Borç Transfer Kredisi Herkese Çıkar Mı?
Bu krediden faydalanmak isteyen birçok kişinin bulunması ise kredinin şartlı olması durumunu ortaya çıkarmıştır. Borç transfer kredisi ya da borç kapatma kredisinden yararlanabilecek olan kişiler kredi alacakları bankadan herhangi bir ürün hizmeti de almış olan kişilerdir. Bu ürün hizmetinin hangi alanda olduğu önemli değildir. Önemli olan bankanın herhangi bir bankacılık ürününün kullanılmış olmasıdır. Müşteriler içerisinde kredi kartı kredi borcu, kredili mevduat hesabı olmayan birçok kişi bulunmaktadır. Bu kişiler borç transfer kredisinden faydalanamayan kişilerdir.
Müşterilerin Gelir Düzeyi ve Kredi Notu
Bankaların kendi kurumları için belirlemiş olduğu özellikleri ve genel koşulları taşıyan kişiler ise borç transfer kredisi başvurusu yapabilmektedir. Borç transfer başvurusu için dikkat edilmesi gereken bir diğer durum ise müşterilerin gelir düzeyleri ve kredi notlarıdır. Kredi notu yüksek olan kişiler borç transfer kredisi alımında daha avantajlı olmaktadır. Ayrıca bu gruba gelir düzeyi yüksek olan kişiler de girmektedir. Eğer müşteriler banka ürünlerini kullanma durumundan dolayı bir borç içerisine girmişse bunun için de kredi başvuru formunda ayrıca bir bölüm bulunmaktadır. Bu bölümde kişiler borç miktarını ortalama bir rakam çerçevesinde belirtmektedir. Bankadan tutar konusunda bilgi alınması ve birikmiş olan tüm borçların nasıl kapatılacağı ile ilgili ek bilgi alınması kişinin kendisine de fayda sağlamaktadır.
Kredi notu ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamayan kişiler bu konuda da oldukça rahat hareket edebilmektedir. Çünkü bankalar kredi notu yüksek olan müşterilerine daha fazla ayrıcalık tanımaktadır. Kredi konusunda yasal takip süreci yaşamış ya da yaşıyor olan müşteriler ise dezavantajlı olmaktadır. Bunun dışında bankanın kredi onayı vermiş olduğu müşteriler borç birleştirme işlemini genellikle EFT sistemi ile halletmektedir. EFT’den yararlanmak istemeyen kişiler ise bankadan farklı yollarla aktarım isteyebilmektedir. Fakat EFT oldukça hızlı bir aktarım sistemi olduğu için birçok kişininn de tercihi olmaktadır.
Borç Transfer Kredisi Hangi Bankalardan Çekilebilir?
Ülkemizde birçok banka borç transfer kredisi vermektedir. Bu bankalar Şekerbank, Türkiye Ekonomi Bankası, Denizbank Yapı ve Kredi Bankası, QNB Finansbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Garanti Bankası, ING Bank ve Akbank olarak sıralanabilir. Sıralanan bankalardan herhangi birisine borç transfer kredisi almak adına başvuru yapmak için çeşitli evraklar gerekmektedir. Bu evraklardan ilki hesap durumu belgesidir. Hesap durumu belgesi başka bankadan ya da bankalardan alınmış olan borçların çizelgesidir. Bu borçları düzenli bir biçimde gösteren bu belge hem borçlu olunan banka şubelerinden hem de ATM’lerden alınabilmektedir. Diğer evrak nüfus cüzdanıdır. Nüfus cüzdanının aslı ile işlem yapılabildiği gibi fotokopisi ile de işlem yapılabilmektedir. Geçtiğimiz 3 aya ait doğalgaz, elektrik ya da telefon faturalarından birisi de evrak olarak istenmektedir. Eğer kredi başvurusu yapan kişi memur ise iş yerinden alınacak evrak da gereklidir. Bu evrak kişinin hala çalışmakta olduğunu ispat eder. Özel sektörde ya da serbest meslek alanında çalışan bir kişi ise gelir belgesi ile başvuru evraklarını tamamlayabilir. En son ayın maaş bordrosu da geçerli olmaktadır. Esnaf olan kişi işyerine ait olan ticari evraklarını bankaya teslim etmek zorundadır.
Transfer edilecek borcun miktarı yüksek ise bunun için ipotek talep edilmesi mümkündür. İpotek edilecek olan taşınır mal ya da taşınmaz mal için de ayrı belgeler temin edilmesi gerekmektedir. Son olarak borç miktarına göre kefil isteği de olabilir. Kefil için nüfus cüzdanı, kefil olacak kişinin maaş durumunu gösteren belgeler istenir. Borç transfer kredisi veren bankalardan birisi olan QNB Finansbank 36 aya kadar taksit imkanı sunmaktadır. Bu süre içerisinde başka bir bankadaki borçlar tek bankada toplanmaktadır. Gerekli şartlar sağlandıktan sonra Finansbank’a bu kredi için başvuru yapılabilir. Finansbank’ın bu konuda en fazla tercih edilen bankalardan biri olmasının sebebi faiz oranlarının oldukça uygun olmasıdır. Ayrıca borç transfer kredisi ya da borç kapatma kredisi ile ilgili bilinmesi gereken önemli bir durum daha bulunmaktadır. Borç transfer kredisinde konut kredisi transferi yapılamamaktadır. Kredi alacak kişilerin bu durumu da göz önünde bulundurması gerekir. Siz de borç transfer kredisi veren bankalar ile ilgili bilgi edinmek için yazımızdan yararlanabilirsiniz.